Marknadsföring på Internet

Förutom sökmotoroptimering som marknadsföringsstrategi finns det mängder med olika medier att marknadsföra sig via på Internet, t ex sociala medier som FaceBook, Twitter, YouTube och bloggar, sökmotormarknadsföring och affiliatemarknadsföring.

Marknadsföring i sociala medier

Marknadsföring via sociala medier på Internet är ett av de snabbast växande marknadsföringsverktygen. Det syftar till att få uppmärksamhet och driva trafik  till sin webbplats genom sociala medier som t ex Facebook, Twitter och YouTube.

Ta hjälp av en webbyrå för att gå igenom ert företags mål, syften och marknadssegment. Webbyrån hjälper er att skapa en närvaro i utvalda sociala medier för att öka trafiken till er webbplats samt stärka ert varumärke.

Att lyckas med sociala medier

För att få ut så mycket som möjligt med sociala medier krävs ett stort engagemang. Det innebär ofta direkt och personlig interaktion med målgruppen för att bygga en stabil social media grund. När ditt företags kunder upptäcker att du är villig att kommunicera med dem direkt, byggs ett värdefullt förtroende upp.

För framgång krävs även att man skapar och tillhandahåller information av god kvalitet i form av artiklar, tips, bloggar, videoklipp eller någon form av intressant innehåll. Detta är ett pågående arbete i alla välskötta sociala medie-satsningar.

FaceBook, Twitter och bloggar

FaceBook är det mest populära sociala nätverket i världen och en plats för alla som vill lägga något på nätet. Twitter är en annan populär mediatjänst som många företag använder sig av. Det är en form av mikroblogg där användarna kan skriva textbaserade inlägg på upp till 140 tecken. På en blogg skriver man lite mer text och där kan man publicera nyheter och artiklar som rör företaget.

YouTube

Även YouTube är en användbar kanal för att sprida budskap och stärka företagets närvaro på Internet. Man kan publicera fimklipp som visar t ex hur man använder en viss produkt, referensarbeten och liknande.

Marknadsföring via sökmotorannonsering

Sponsrade länkar med PPC

Sponsrade länkar med Pay Per Click (PPC) är ett av de enklaste sätten att generera trafik till din webbplats. Google AdWords är den mest populära formen av PPC-annonsering för småföretag, dels på grund av Googles popularitet, och dels för att man kan styra dina kostnader genom att ställa in en daglig budget.

Hur PPC annonsering fungerar

PPC innebär att du endast betalar när någon klickar på din annons, d v s sponsrade länk, och besöker din webbplats. Annonser kan läggas i Googles sökmotor bredvid sökresultatet eller på webbplatser som identifieras som relaterade till dina sökord.