Hemsida till företag

En hemsida, eller egentligen en webbplats (hemsidan är endast startsidan på en webbplats), är ett företags identitet på Internet och har potential att bli en stor del av ditt företags marknadsstrategi. En snygg och välgenomtänkt design och teknik gör hemsidan attraktiv och får kunderna/besökarna att återkomma gång efter gång, vilket leder till högre försäljning och förstärkning av varumärket. Eftersom hemsidan tjänstgör som en representant för ditt företag ska den utformas speciellt för företagets behov och profil. Målet är att hemsidan ska vara attraktiv och användarvänlig både för slutanvändaren, sökmotorerna och för administratören av hemsidans CMS (Content Management System).

Pris hemsida

Priserna på hemsidor varierar oerhört mycket. En hemsida kan innehålla några få sidor eller vara en stor webbplats med många sidor och funktioner. Priset för en webbplats varierar beroende på vad man vill ha. Vanligast är att man väljer en webbplats med unik design och olika tilläggsmoduler och funktioner där priserna börjar på 30 000:-.

Arbetssätt

Webbyrån brukar arbeta enligt följande:

Steg 1: Struktur och design
Med webbplatsens målgrupp och syfte som grund skapar webbdesignern ett första intryck av hur din webbplats kommer att se ut. Detta i form av en bild, som snabbt och enkelt kan ändras vid behov.

Steg 2: Programmering
När du är helt nöjd med utformningen av din nya webbplats börjar webbprogrammeraren att bygga den.

Steg 3: Publicering
Slutligen är din webbplats redo att publiceras på Internet. Din färdiga webbplats kopplas till sitt domännamn, e-postadresser konfigureras och så är din företagshemsida online!

CMS

Ett CMS (Content Management System) är till för dig som själv enkelt vill kunna uppdatera informationen på din hemsida. Administrationsgränssnittet är helt webbaserat vilket innebär att du kan arbeta med det från vilken Internetansluten dator som helst. Till CMS-systemet kan man koppla till olika moduler, t ex nyhetsmodul, artikelmodul, bildgallerimodul etc. Wordpress är ett vanligt CMS.

Tilläggsmoduler

Till de flesta CMS finns moduler som kan kopplas till webbplatsen. T ex nyhetsmodul, bildgalleri, gästbok, kalendermodul, artikelmodul m fl.

Statistik

Man brukar också koppla sajten till ett statistikprogram som t ex Google Analytics för att få tillgång till utförlig statistik om webbplatsen. Det kan vara information om hur många besökar dina webbsidor får, varifrån dina besökare kommer och vad de tittar på.

Sökmotoroptimering

Webbyrån eller en SEObyrå sökmotoroptimerar din hemsida för att den ska komma högt upp i sökmotorernas sökresultat.